Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Korintski brezglutenski makrončki

Sestavine:

150 g masla
100 g sladkorja
1 zavitek vaniljevega sladkorja
2 jajci
2 žlički nastrgane lupinice limone
2 žlici kokosovega likerja
Po ¼ žličke mletega kardamona, muškatnega cveta, cimeta in ingverja
Ščep soli
250 g Schar mix B moke
200 g kokosove moke
150 g korint (majhne temne rozine brez pečk)
50 g sladkorja v prahu za posip

Priprava:

  1. Penasto razmešamo maslo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem. Umešamo vsako jajce posebej in zmes temeljito razmešamo.
  2. Dodamo limonino lupinico, liker in začimbe.
  3. Presejemo moko in pecilni prašek ter ju umešamo v zmes. Naposled primešamo še kokosovo moko in oprane ter dobro odcejene korinte.
  4. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj z žličkama nadevamo kupčke iz testa. Med kupčki pustimo po 2 cm prosto. Makrončke damo v segreto pečico.

Temperatura pečice: 180 stopinj C.
Čas pečenja: približno 18 minut. 

Pečene makrone zložimo na kuhinjski mrežici in pustimo, da se ohladijo. Nato jih potrosimo s sladkorjem v prahu in spravimo v pločevinasto škatlo.