Burek
Sestavine za testo:
½ kg moke Schar MIX B,
½ pecilnega praška
sol
3 dcl mlačne vode
Sestavine za nadev:
30 dkg mletega govejega mesa
½ dcl vode
2 čebuli
sol in poper po okusu
Priprava:
Zamesimo testo in ga pustimo počivati približno 20 minut. Medtem pripravimo nadev. Mesu dodamo vodo, dobro premešamo in nato dodamo čebulo, sol in poper. Nato razvaljamo z »oklagijom«, pokapamo s par kapljicami olja, pripravljeno maso nadevamo na testo, naredimo male zvitke, zopet pokapamo z oljem in pečemo v zagreti pečici na 200°C cca 20 min. Nato polijemo z vnaprej pripravljeno vrelo vodo, v katero smo dodali sol po okusu ter malo masla in pečemo še približno 5 minut. Ko vzamemo pekač iz pečice, obrnemo burek, da se še zgornji del malo zmehča.
0 Comments