Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Osnovni recept za brezglutenski kruh

Sestavine:

1 kg moke (mix b)
1 l tekočine (pol mleka in pol vode)
2 čajni žlički sladkorja
1 čajno žličko soli
Kocka kvasa(42 g)
Malo olja

Postopek:

V posodo damo moko, na sredino razdrobimo kvas, ob rob posode pa damo sladkor in sol. Na kvas damo tekočino in z električnim mešalnikom ali na roke pregnetemo testo. Dodamo malo olja in gnetemo do kraja. Testo vzhajamo na dvakratno velikost.

Iz vzhajanega testa lahko pripravimo tudi:

Žemlje
Bombetke
Sirove štručke
Pizzo
Pletenke
Kruh
Skutino potico
Ocvirkovko
Zeliščne štručkehttps://www.facebook.com/v2.5/plugins/like.php?action=like&app_id=&channel=https%3A%2F%2Fstaticxx.facebook.com%2Fx%2Fconnect%2Fxd_arbiter%2F%3Fversion%3D46%23cb%3Df5d745156cfd04%26domain%3Dwww.drustvo-celiakija.si%26is_canvas%3Dfalse%26origin%3Dhttps%253A%252F%252Fwww.drustvo-celiakija.si%252Ff2897bedc9a011%26relation%3Dparent.parent&container_width=0&href=https%3A%2F%2Fwww.drustvo-celiakija.si%2Fza-clane%2Frecepti-brez-glutena%2F95-recepti%2F199-brezglutenski-kruh-iz-kruhomata-2&layout=button_count&locale=en_GB&sdk=joey&share=false&show_faces=true&width=100