V Ljubljani kuharska delavnica za otroke

Vsako leto 16.5. obeležujemo mednarodni dan celiakije. V mesecu maju zato vsa društva za celiakijo v Evropi, ki smo vključena v Evropsko združenje društev za celiakijo (AOECS), še intenzivneje ozaveščamo splošno in strokovno javnost o celiakiji ter opozarjamo na težave, s katerimi se srečujejo bolniki v posamezni državi.
Med 10.5. in 18.5.2025 pripravljamo številne aktivnosti, ki jih posvečamo letošnjemu mednarodnemu dnevu celiakije (MDC).
Podružnica Slovenskega društva za celiakijo Ljubljana (SDC Ljubljana) je danes (sobota, 17.5.2025) v Ljubljani organizirala kuharsko delavnico za otroke.
Otroci so pripravili skutine rezine z belo polento, tortice v kozarčkih, jabolčno pito, grisini palčke, mesni burek in pica zavitke ter pico.
Delavnico je vodila avtorica knjižnih uspešnic Čarovnija okusov – Kuhajmo brez glutena in Čarovnija okusov – kuhajmo brez glutena, jajc in laktoze ter voditeljica rehabilitacije otrok in mladostnikov na Debelem rtiču Maja Piskernik.











