Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Kuharska delavnica z italijanskim pridihom v Naklem

Podružnica Slovenskega društva za celiakijo za Gorenjsko (SDC Gorenjska) je v soboto, 17.5.2025, organizirala kuharsko delavnico z italijanskim prizvokom.

Udeleženci so pripravili: hrustljave bruskete z različnimi nadevi, brezglutenske njoke, domače brezglutenske testenine, focaccio z zelišči in olivnim oljem ter sladici: klasične italijanske amaretti piškote in jagodni tiramisu.

Kuharsko delavnico je vodila naša članica in lastnica brezglutenske pekarnice Freia (Hedl ranč) Vesna Hedl.


Krajše izseke smo objavili tudi na TikToku:

@sloceliakija Kuharska delavnica z italijanskim pridihom v Naklem #slovenskodrustvozaceliakijo  #SDC  #celiakija  #aoecs  #together4coeliacs  #aoecsglutenfreealliance  #glutenfreealliance  #sloveniancoeliacs  #sloveniancoeliacsociety ♬ Happy Moment – neozilla

Vsako leto 16.5. obeležujemo mednarodni dan celiakije. V mesecu maju zato vsa društva za celiakijo v Evropi, ki smo vključena v Evropsko združenje društev za celiakijo (AOECS), še intenzivneje ozaveščamo splošno in strokovno javnost o celiakiji ter opozarjamo na težave, s katerimi se srečujejo bolniki v posamezni državi.

Med 10.5. in 18.5.2025 pripravljamo številne aktivnosti, ki jih posvečamo letošnjemu mednarodnemu dnevu celiakije (MDC).