Kuharska delavnica z italijanskim pridihom v Naklem
Podružnica Slovenskega društva za celiakijo za Gorenjsko (SDC Gorenjska) je v soboto, 17.5.2025, organizirala kuharsko delavnico z italijanskim prizvokom.
Udeleženci so pripravili: hrustljave bruskete z različnimi nadevi, brezglutenske njoke, domače brezglutenske testenine, focaccio z zelišči in olivnim oljem ter sladici: klasične italijanske amaretti piškote in jagodni tiramisu.
Kuharsko delavnico je vodila naša članica in lastnica brezglutenske pekarnice Freia (Hedl ranč) Vesna Hedl.















Krajše izseke smo objavili tudi na TikToku:
@sloceliakija Kuharska delavnica z italijanskim pridihom v Naklem #slovenskodrustvozaceliakijo #SDC #celiakija #aoecs #together4coeliacs #aoecsglutenfreealliance #glutenfreealliance #sloveniancoeliacs #sloveniancoeliacsociety ♬ Happy Moment – neozilla

Vsako leto 16.5. obeležujemo mednarodni dan celiakije. V mesecu maju zato vsa društva za celiakijo v Evropi, ki smo vključena v Evropsko združenje društev za celiakijo (AOECS), še intenzivneje ozaveščamo splošno in strokovno javnost o celiakiji ter opozarjamo na težave, s katerimi se srečujejo bolniki v posamezni državi.
Med 10.5. in 18.5.2025 pripravljamo številne aktivnosti, ki jih posvečamo letošnjemu mednarodnemu dnevu celiakije (MDC).

