Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Koristne vsebine za osebje javnih kuhinj in gostince

Kratek animirani flim za gostince in kuharsko osebje:

Kratki animirani film za gostince: “Kako pripravimo varen obrok brez glutena”

V okviru mednarodnega Projekta CD SKILLS (Interreg DTP) smo v Komisiji za prehrano pri Slovenskem društvu za celiakijo pripravili kratko animacijo za gostince in osebje v javnih kuhinjah. Animacija na simpatičen način prikazuje, na kaj je potrebno paziti, da lahko pripravimo varen obrok brez glutena. Še več koristnih vsebin za spodbujanje varne brezglutenske ponudbe je dostopnih na spletni strani društva: Koristne vsebine za osebje javnih kuhinj in gostince – Društvo za celiakijo (drustvo-celiakija.si)

Vodič po brezglutenski kuhinji za gostince in kuharsko osebje:

Plakat za gostince in kuharsko osebje Priprava obroka v javni kuhinji ali restavraciji:

Smernice za pripavo hrane brez glutena

https://sdc.si/smernice/

Prilagoditve receptov z varnostnimi opozorili Korak za korakom do obroka brez glutena

Spletno izobraževanja ABECEDA BREZGLUTENSKE KUHINJE za osebje v šolah, vrtcih,
bolnišnicah, domovih za ostarele in v restavracijah:

https://glutenfree.collectivibe.com/

DODATEK K HACCP ZA PRIPRAVO OBROKOV BREZ GLUTENA