V Radencih velikonočna kuharska delavnica
Po tem, ko so velikonočno kuharsko delavnico izvedli v Celju, Mariboru in Postojni, so velikonočno kuharsko delavnico izvedli tudi v podružnici Slovenskega društva za celiakijo Pomurje, in sicer v soboto, 23.3.2024, v Radencih.
Delavnice se je udeležilo precej otrok in odraslih. Alenka Kokol je svoje dolgoletne izkušnje pokazala odraslim, ki so sodelovali pri pripravi orehove in makove potice ter velikonočnega kruha. Izdelke, ki smo jih spekli, smo poskusili in pojedli oz. si jih odnesli domov, da so tudi naši domovi zadišali po potici. Otroci so imeli vzporedno s peko, velikonočno ustvarjanje – barvanje in okraševanje jajčk, ki smo jih skuhali ter barvanje jajčk iz lesa in stiropora. Potrudili so se po svojih najboljših močeh in nastali so čudoviti izdelki, ki so si jih otroci ponosno nesli domov. Otrokom in odraslim smo pričarali čar velike noč že nekaj dni prej.
Poslovili smo se s polnimi želodčki, nasmehom in z otroškimi iskricami v očeh.
Maja Gjergjek