Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

V Horjulu izobraževanje o pripravi 100% varne brezglutenske prehrane za osebje v šolskih kuhinjah

V okviru široke palete aktivnosti, dajemo v Slovenskemu društvu za celiakijo poseben poudarek tudi izobraževanju osebja v javnih kuhinjah, ki za bolnike s celiakijo pripravljajo obroke v vrtcih, šolah, dijaških domovih, domovih za starejše občane,ipd.

Organizatorje prehrane, dietetike in kuharsko osebje v šolskih kuhinjah smo povabili na izobraževanje
o pripravi 100% varne brezglutenske prehrane
, ki je potekalo v ponedeljek, 21.10.2024, s pričetkom ob 15. uri, na Osnovni šoli Horjul (Šolska ulica 44, 1354 Horjul). Izobraževanje je trajalo 4 šolske ure, pri čemer je teoretični del
trajal eno šolsko uro, praktični del pa tri šolske ure.

Izobraževanje sta izvedli:

  • teoretični del (1. šolska ura): Nataša Forstner Holešek, univ. dipl. inž. živil. tehnologije, podpredsednica SDC,
    predsednica komisije SDC za certificiranje izdelkov, vodja projekta Licenciranje gostinskih in nastanitvenih
    obratov pri SDC in predstavnica SDC pri AOECS in
  • praktični del (2., 3. in 4. šolska ura): Majda Jurše, inž. živ. in prehrane, članica izvršnega odbora SDC,
    voditeljica praktičnega dela izobraževanj kuharskega osebja pri SDC z več kot 30 letnimi izkušnjami s pripravo
    brezglutenske prehrane.

Vsak udeleženec je prejel potrdilo o izobraževanju.

Slovensko društvo za celiakijo se za možnost izvedbe izobraževanja najlepše zahvaljuje Osnovni šoli Horjul.

S tovrstnimi izobraževanji bomo v društvu nadaljevali tudi v prihodnje, po vsej Sloveniji.