Tečaj praznične peke in kuhe z Majdo Jurše
Čeprav je bila velika noč že za nami, so se 12. aprila člani društva za celiakijo spet zbrali v Miele centru na kuharskem tečaju velikonočnega peciva. Tečaj je tudi tokrat vodila Majda Jurše. In čeprav je bila ta tema že velikokrat obravnavana, je zanimanje zanjo še vedno neizmerno. Žal je bilo tako kot na prejšnji delavnici število udeležencev omejeno na 15, interesentov pa skoraj še enkrat toliko, zato bomo tečaj ponovili. Največ vprašanj je bilo pri izdelavi potice in velikonočne pletenice. Izdelovali pa so še slane velikonočne rogljičke, kuminovo pogačo, šunko v testu, klobase v testeni srajčki s semeni in pa vodne žličnike. Po končanem delu je član društva Bojec razstavljene izdelke fotografiral. Sledila je degustacija, preostanek izdelkov pa so lahko udeleženci tečaja odnesli domov.