Strokovno usposabljanje: Priprava brezglutenskih dobrot z žara
Na sončno sobotno popoldne smo se zbrali na ranču na Pomjanu. Srečanje smo organizirali z namenom, da se udeleženci naučijo nekaj novih skrivnosti priprave balkanskih jedi z žara. Povod za to srečanje je bil tudi namenjen temu, da se bolnike s celiakijo osvesti o tem, da včasih mesarji v mleto meso dodajajo drobtine in da morajo biti na to še posebej pozorni.
Z nami je bil tudi Alfredo Franca, izkušen mojster, ki nam je strokovno pokazal pripravo specialitet z žara in z velikim navdušenjem smo tudi sami pekli. Udeleženci so se naučili kar nekaj novih prijemov pri peki na žaru in bili so zelo zadovoljni, ko so poskusili svoje dobrote.
Po kosilu smo za člane pripravili presenečenje, še posebej za najmlajše. Slaščičarna Klasik iz Kopra nam je spekla čudovito torto, za katero nam je pri plačilu računa dala izdaten popust. Vso brezalkoholno pijačo nam je doniralo podjetje Pivovarna Laško d.d.
Po prijetnem druženju so vsi z nasmehom na obrazu odšli domov.







