Slovensko društvo za celiakijo na Marčnih sejmih v Celju
Od 15. do 17.3.2024 so v Celju potekali sejmi Marčni sejmi (Festival kave Slovenije, Dnevi športnega strelstva, Dnevi lovstva, Altermed & Flora in Api Slovenije), na katerih je za predstavitev in aktivnosti Slovenskega društva za celiakijo poskrbela podružnica društva v Celju.
V petek, 15.3.2024 je na demonstracijskem odravu v dvorani L Celjskega sejma potekalo predavanje Kaje Kranjc, mag. inž. preh. z naslovom Velikonočna pojedina brez slabe vesti.
V nedeljo, 17.3.2024 je na demonstracijskem odravu v dvorani L Celjskega sejma potekalo predavanje dr. Evgena Benedika, univ. dipl. inž. živ. teh. z naslovom Prehranska abeceda: hrana za zdravo in dolgo življenje.
Na stojnici Slovenskega društva za celiakijo je bila predstavljena 100% varna brezglutenska hrana, delovanje društva, člani pa so podajali tudi informacije povezane s celiakijo.
Na sejmu je bil prisoten tudi Schär s Food-truckom in ponudbo sveže pečenih pic, mesno lazanjo, BG solato in slanimi ter sladkimi prigrizki. V okviru sejma so predstavili tudi nov izdelek, in sicer piškote Wild Biscuits.