Poročilo delavnice
Tokrat smo tudi v ljubljanski podružnici izvedli izobraževanje kadra v vrtcih. Izobraževanja se je udeležilo 20 kuharjev iz 6 različnih vrtcev. Sobotno jutro smo začeli z odličnim, sproščenim in predvsem zanimivim predavanjem gospe Aje Mijatov.
Predstavila nam je na kaj moramo biti pozorni pri pripravi brezglutenskih jedi, kako iz deklaracij izdelkov oz. surovin razbrati ali vsebujejo gluten, ter kako se izogniti navkrižni kontaminaciji od shranjevanja surovin, priprave hrane pa vse do postrežbe.
Po 90 minutnem predavanju smo se lotili tudi praktičnega dela, katerega je vodila Maja Piskernik. Pekli in kuhali smo jedi ter posladke brez glutena, jajc in laktoze. Se preizkusili v pripravi različnih testov in tako v 3 urah in pol pripravili kar 13 različnih receptov. Kljub številu receptov smo se pri delu zabavali, naučili veliko novega ter si izmenjali mnogo koristnih informacij.
Tako, da bodo sedaj otroci v vrtcih lahko preizkusili veliko novih, okusnih in predvsem varno pripravljenih jedi.