Panna Cotta s sadjem
Sestavine:
3,5 dl lahkega mleka
15 g želatine v lističih
150 g lahkega jogurta (grški jogurt total 0%)
50 g lahke pasirane skute
tekoče sladilo natren ali fruktoza po okusu
vanilin aroma prašek
200 g zamrznjenega sadja (50g na eno panna cotto)
Priprava:
Želatino namočimo v nekaj žlicah hladne vode in pustimo, da nabrekne. V kozici zavremo mleko. V mleko vmešamo vanilin aromo in želatino, da se razpusti. Pustimo, da se ohladi. Medtem gladko zmešamo jogurt in skuto ter ju z metlico vmešamo v ohlajeno mleko. Prelijemo v skodelice ali modelčke za puding, pustimo da se strdi, 3-4 ure. Za sadni preliv segrejemo sadje do vretja. Vmes malo sadja pretlačimo in dolijemo še malo vode, da dobimo še več soka. Dodamo panna cotti.
![](https://new.drustvo-celiakija.si/wp-content/uploads/2022/05/Panna_cotta_s_sadjem.jpg)