Na kuharski delavnici v Ljubljani pripravljali pustne dobrote
Dne 27.1.2024 je Ljubljanska podružnica Slovenskega društva za celiakijo organizirala kuharsko delavnico pustnih dobrot. Zbrali smo se v Viških vrtcih, kjer nas je toplo sprejela Petra Osterman in nam predstavila hišni red. Po nagovoru predsednika podružnice Žarka Slabeta je vodenje prevzela Majda Jurše. Razdelila nam je recepte in vsi skupaj smo se odpravili kuhinjskim dogodivščinam naproti.
Najprej smo pripravili testo za krofe, ki je moralo vzhajati, nato smo zamesili testo za šunko in klobase v testu. Naša skupina se je nato lotila še testa za krhke flancate, na katerega sem ponosna, da je takoj uspel. Ko smo imeli vse pripravljeno, smo pričeli z oblikovanjem krofov in ostalih stvari, da smo jih lahko spekli ali ocvrli.
Ko je bilo vse pripravljeno, je sledila še pojedina, po kateri smo se zadovoljni in s polnimi želodci odpravili domov.
S priloženih fotografij je razvidno kaj vse smo na delavnici pripravili.
Zapisala Maja Dimitrijević