Lešnikova torta z nugat kremo
Sestavine za biskvit:
10 jajc
1 zavitek vanilin sladkorja
180 g sladkorja
125 g jedilne čokolade
125 g lešnikov
sok sadnega kompota
2 žlici ruma
Priprava:
Jajca penasto vmešamo in primešamo sladkor, vanilin sladkor, dodamo stopljeno čokolado ter lešnike. Testo pečemo v pomaščenem tortnem modelu pri temperaturi 175°C 35 minut. Pečeno testo večkrat prerežemo in navlažimo z mešanico soka in ruma.
Sestavine za kremo:
2 čokoladna pudinga
7 dl mleka
2 zavitka vanilin sladkorja
4 rumenjaki
200g sladkorja
400g nugat kreme (nutela krema)
pest lešnikov
Priprava:
Zmešamo rumenjake, puding in malo mleka. Vse skupaj zakuhamo v vrelo mleko. Kremo ohladimo. Nugat kremo razpustimo nad soparo, dodamo margarino in penasto vmešamo. Primešamo pudingovo maso.
Sestavine za nadev:
Sladka smetana
lešniki
Končna priprava:
Biskvitne oblate sestavimo v torto, vmes premažemo s kremo, nato s sladko smetano ter posujemo z lešniki. Na vrhu torto okrasimo s smetano in lešniki.