Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Lešnikova torta z nugat kremo

Sestavine za biskvit:

10 jajc
1 zavitek vanilin sladkorja
180 g sladkorja
125 g jedilne čokolade
125 g lešnikov
sok sadnega kompota
2 žlici ruma

Priprava:

Jajca penasto vmešamo in primešamo sladkor, vanilin sladkor, dodamo stopljeno čokolado ter lešnike. Testo pečemo v pomaščenem tortnem modelu pri temperaturi 175°C 35 minut. Pečeno testo večkrat prerežemo in navlažimo z mešanico soka in ruma.

Sestavine za kremo:

2 čokoladna pudinga
7 dl mleka
2 zavitka vanilin sladkorja
4 rumenjaki
200g sladkorja
400g nugat kreme (nutela krema)
pest lešnikov

Priprava:

Zmešamo rumenjake, puding in malo mleka. Vse skupaj zakuhamo v vrelo mleko. Kremo ohladimo. Nugat kremo razpustimo nad soparo, dodamo margarino in penasto vmešamo. Primešamo pudingovo maso.

Sestavine za nadev:

Sladka smetana
lešniki

Končna priprava:

Biskvitne oblate sestavimo v torto, vmes premažemo s kremo, nato s sladko smetano ter posujemo z lešniki. Na vrhu torto okrasimo s smetano in lešniki.