Kuharska delavnica jedi brez glutena, jajc in laktoze
V soboto, 21. 3. 2015, smo se zbrali v enoti Viških vrtcev na Jamovi ulici v Ljubljani, ki so nam prijazno posodili kuhinjo. Izvedli smo kuharsko delavnico, kjer smo kuhali jedi brez glutena, jajc in laktoze, ki jo je vodila Maja Piskernik, pridružile pa so se nam tudi Petra, Slavica in Nevenka, ki delajo v kuhinji Viških vrtcev. Kuhali in pekli smo francoske štručke, sirove palčke, orehovo potico, gobove kanelone in mehiške pice. Posebno zanimiva je bila priprava listnatega testa, pri kateri je potrebno paziti na temperaturo masla pa tudi način zlaganja, da se testo lepo lista. Iz testa smo naredili sirove palčke. Na delavnici samo se naučili pripraviti veliko novih jedi, prav tako smo izvedeli tudi veliko koristnih nasvetov in izkušenj iz prve roke Maje Piskernik, ki pripravlja že drugo kuharsko knjigo. Na koncu smo vse pripravljeno tudi zadovoljno degustirali.