Izobraževanje na OŠ Brezovica
Na lepo, sončno sobotno jutro smo na osnovni šoli Brezovica izvedli izobraževanje kadra. Udeležilo se je 17 kuharic in kuharjev. Začeli smo z zelo zanimivim in predvsem poučnim predavanjem gospe Aje Mijatov.
Predstavila nam je na kaj moramo biti pozorni pri pripravi brezglutenskih jedi, kako iz deklaracij izdelkov oz. surovin razbrati ali vsebujejo gluten, ter kako se izogniti navkrižni kontaminaciji od shranjevanja surovin, priprave hrane pa vse do postrežbe.
Po odličnem predavanju smo se lotili tudi praktičnega dela, katerega je vodila Maja Piskernik. Pekli in kuhali smo jedi ter posladke brez glutena. Se preizkusili v pripravi različnih testov in tako pripravili kar 12 različnih receptov. Kljub številu receptov smo se pri delu zabavali, naučili veliko novega ter si izmenjali mnogo koristnih informacij.
Tako, da bodo sedaj tudi otroci v šoli lahko preizkusili veliko novih, okusnih in predvsem varno pripravljenih jedi.