Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Izobraževanje kuharskega osebja v Dolenjskih Toplicah

V sklopu priprav na letošnjo rehabilitacijo odraslih, ki bo potekala od 24. do 30. avgusta 2025, v Dolenjskih Toplicah, smo v Slovenskem društvu za celiakijo (SDC) poskrbeli, da bo prehranska oskrba udeležencev potekala varno in brez zapletov.

V četrtek, 14. avgusta 2025, smo organizirali izobraževanje kuharskega osebja o pripravi 100 % varne brezglutenske prehrane. Izobraževanje je vodila Nataša Forstner Holešek, univ. dipl. inž. živilske tehnologije, podpredsednica SDC, predsednica komisije SDC za certificiranje izdelkov, vodja projekta licenciranja gostinskih in nastanitvenih obratov ter delegatka SDC pri AOECS.

Izobraževanje je bilo namenjeno poglobljenemu razumevanju posebnosti brezglutenske prehrane, preprečevanju navzkrižne kontaminacije in zagotavljanju najvišje stopnje varnosti za bolnike s celiakijo. Kuharsko osebje je pridobilo konkretna znanja in praktične napotke, ki bodo pripomogli k brezskrbni in varni izkušnji vseh udeležencev rehabilitacije.

Slovensko društvo za celiakijo (SDC) se zahvaljuje ekipi kuharjev in vodstvu Dolenjskih Toplic za pripravljenost, strokovnost in sodelovanje pri zagotavljanju prehrane, ki ustreza najstrožjim standardom za bolnike s celiakijo.