Preskoči na vsebino Skip to main navigation Skip to footer

Čokoladna torta

Sestavine za biskvit:

5 žlic belega sladkorja
9 žlic brezglutenske moke
9 žlic navadnega belega olja
4 žlice kakava
9 žlic mleka
1 vanili sladkor
½ pecilnega praška
3 jajca stepeš (ločiš beljak, rumenjak, beljak dodaš na koncu)

Postopek:

Vse sestavine zmešaš – brez beljaka, beljak dodaš na koncu. Maso daš v tortni model in pečeš cca 30 min na 150 stopinj Celzija.

Preliv:

Na ognju stopiš 4 žlice sladkorja, 4 žlice ruma in 2 žlici vode. Vse se naj čisto stopi, nato z mlačnim prelivom poliješ biskvit. Ko se biskvit in preliv ohladita, biskvit namažeš z namazom.

Namaz:

3 kisle smetane
5 žlic sladkorja
Oboje zmešaš z žlico, po dveh plasteh namažeš biskvit (prvo polovico mase namažeš na torto, jo daš za cca 15 min v zamrzovalnik, da se malo strdi, nato vzameš ven, namažeš z drugo polovico namaza in daš spet za cca 15 min v zamrzovalnik).

Glazura:

10 dag masla raztopiš na ognju, dodaš 1,5 čokolade brez glutena (z mletimi lešniki), nato glazuro ohladiš do mlačnega.

Ohlajeno torto preliješ s šokolado (postopno polivaš z žlico), jo daš za nekaj minut v zamrzovalnik in nato prestaviš v hladilnik.