Obvestila
Kuhajmo zdravo, kuhajmo brez glutena (3/4)
V Športnemu centru Prodnik na Ljubnem ob Savinji je podružnica Slovenskega društva za celiakijo Celje (SDC Celje) v ponedeljek, 7.7.2025 organizirala tretjo od štirih kuharskih delavnic, ki se bodo zvrstile do 8.7.2025. Vse štiri kuharske delavnice (v terminu od 5.7. do 8.7.2025) bodo potekale pod delovnim naslovom Kuhajmo zdravo, kuhajmo brez glutena. Na tretji kuharski…
Kuhajmo zdravo, kuhajmo brez glutena (2/4)
V Športnemu centru Prodnik na Ljubnem ob Savinji je podružnica Slovenskega društva za celiakijo Celje (SDC Celje) v nedeljo, 6.7.2025 organizirala drugo od štirih kuharskih delavnic, ki se bodo zvrstile do 8.7.2025. Vse štiri kuharske delavnice (v terminu od 5.7. do 8.7.2025) bodo potekale pod delovnim naslovom Kuhajmo zdravo, kuhajmo brez glutena. Na drugi kuharski…
“Brez glutena“ v več jezikih / “Gluten Free” in Multiple Languages
Zakaj je pomembno poznati izraz „brez glutena“ v več jezikih? V današnjem globaliziranem svetu se ljudje pogosto selijo, potujejo ali kupujejo izdelke iz različnih držav. Za bolnike s celiakijo je ključnega pomena, da jasno in hitro prepoznajo izdelke brez glutena, da se izognejo morebitnim zdravstvenim težavam in zapletom. Še vedno je najbolj varno izbrati izdelke…